תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה- הינה הפרעת השינה השכיחה ביותר
סובלים מנחירות וישנוניות או קושי לתפקד ביום? נרדמים בכיתה או בישיבה? מתקשים לבצע מטלות שגרתיות? סובלים מפגיעה בחשק המיני?
יש הסבר רפואי לבעיה ואנו, במעבדת שינה מילניום – טל נוכל לסייע לכם באבחון ולאחר מכן בטיפול בבעיה.
תיאור הבעיה אצל מבוגרים:
תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה מופיעה אצל כ-20% מהגברים וכ-7% מהנשים. מדובר בחסימה מלאה או חלקית למעבר אוויר אל הריאות.
הסימנים הראשוניים הם לרוב דיווח של בן / בת הזוג על שינה מאוד לא רגועה, עם הפסקות נשימה ונחירות, התעוררות בתחושה של חנק, יובש בפה בבוקר ועייפות במהלך היום.
עייפות וישנוניות יום, הן התלונות השכיחות ביותר של הסובלים מתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה. אלו מלוות בדרך כלל גם בירידה כללית בתפקוד היום יומי: הרדמויות במצבים מביכים (ישיבות, הרצאות ודיונים), מעורבות בתאונות דרכים ובתאונות עבודה, ירידה משמעותית בפריון העבודה, הפרעות קוגניטיביות (קושי לבצע מטלות שגרתיות), ירידה בליבידו (החשק המיני) וירידה בתפקוד המיני אצל גברים.
הסיבוכים העיקריים של תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה הם במערכת הקרדיו-וסקולרית, לב וכלי דם. יתר לחץ דם שכיח מאוד בקרב אנשים הסובלים מדום נשימה בשינה, וכן מחלות לב שונות, סיכון יתר לפרפור פרוזדורים ולשבץ מוחי. במחקרים נמצא קשר הדוק בין יתר לחץ דם, השמנה, סוכרת ודום נשימה חסימתי .
הטיפול בהפרעה מפחית את הסיכון לתחלואת לב וכלי דם, ומשפר מאוד את איכות החיים.
תיאור הבעיה אצל ילדים:
דום נשימה חסימתי מאפיין כ-3% מהילדים. הביטוי הראשון הוא נחירות, שינה לא רגועה המלווה בהחלפת תנוחות תכופה, שינה מקוטעת עם התעוררויות רבות.
השינה המקוטעת וירידות ברווי החמצן בדם, הם הגורמים העיקריים להשלכות על התפקוד ביום של הילדים. השלכות אלה באות לידי ביטוי בהפרעות התנהגות, קשיי למידה, ירידה בתפקוד קוגניטיבי והפרעות קשב וריכוז. סיבוכים נוספים הם הפרעות גדילה וכן סיכון לעומס על פעולת הלב.
מתי להגיע אלינו למילניום- טל לייעוץ אצל רופא שינה?
במבוגרים – נחירות מלוות בישנוניות ועייפות יום, מחייבות הערכת רופא האם נדרשת בדיקת שינה.
בילדים – נחירות ואי שקט בשינה, מלווה בהתעוררויות חוזרות וקשיי תפקוד ביום – מחייב הערכת רופא בשאלה של הפרעת נשימה בשינה.
איך מאבחנים דום נשימה חסימתי בשינה
כשתגיעו אלינו לפגישת ייעוץ במילניום- טל נבקש מכם היסטוריה רפואית מדוקדקת, רופא מומחה יבדוק את המבוגר או הילד, וישקול האם יש צורך לבצע בדיקת שינה
במידה שיקבע באבחון כי יש צורך בבדיקת שינה ביתית או במעבדה , היא כוללת רישום רב-ערוצי למעקב בו-זמנית אחר מדדי נשימה בשינה בשלבי השינה השונים.
תהליך הטיפול בתסמונת דום נשימה חסימתי בשינה במבוגרים
במעבדת השינה מילניום – טל מתנהל תהליך האבחון והתאמת הטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה אצל מבוגרים, על-פי השלבים הבאים:
1. בדיקת שינה אבחנתית (Polysomnography)
בדיקה הכוללת רישום רב-ערוצי של מדדי נשימה ושלבי שינה, במטרה לאבחן האם קיימת בעיה בנשימה בשינה, לקבוע את מידת חומרתה ולבחון האם היא מלווה בירידות משמעותיות בריווי החמצן בדם וגורמת ליקיצות ולערנויות חוזרות. לעתים מאובחנות בבדיקת השינה בעיות אחרות כגון תסמונת תנועות רגליים מחזוריות, אינסומניה ועוד. במקרים בהם השאלה העיקרית היא לגבי דום נשימה חסימתי בשינה, ניתן לבצע את הבדיקה בבית הנבדק.
על פי תוצאות הבדיקה יתווה הרופא של מילניום – טל את המשך הבירור והטיפול המתאימים במצבים בהם בעיית השינה אינה נגרמת עקב הפרעת נשימה.
במידה והאבחנה היא דום נשימה חסימתי בשינה, יתווה הרופא את הטיפול המתאים, החל מניסיון טיפולי ב CPAP, ירידה במשקל, הימנעות משינה על הגב, התקן דנטלי או טיפול כירורגי.
2. טיפול ב-CPAP
אם אובחנה תסמונת דום נשימה חסימתי בשינה, יוזמן הנבדק לניסיון טיפולי בביתו עם מכשיר CPAP . המכשיר מזרים לחץ חיובי לדרכי הנשימה דרך מסיכת אף. מטרת הבדיקה היא לקבוע האם הטיפול ב-CPAP עוזר, ואם כן – באיזה לחץ.
תהליך זה נעשה אחרי פגישת הסבר עם טכנאי/ת מעבדת מילניום- טל ובליווי צמוד שלו להתאמה מירבית של המכשיר, המסכה והלחץ המועדפים לכל נבדק/ת באופן אינדיבידואלי.
תחת גג מעבדת מילניום- טל ובפיקוח צוות המעבדה, מוצע לכל נבדק/ת מגוון רחב של מכשירים ומסכות שינה של החברות המובילות בארץ. מכירת המכשירים היא באחריות חברות חיצוניות שנקבעו בהסכמים של הקופות השונות.
3. מעקב CPAP
צוות מעבדת מילניום- טל ממשיך ללוות את הנבדקים על פי הצורך:
- בדיקות חוזרות להתאמת לחץ טיפולי
- התאמת BIPAP במקרים בהם מתקשה הנבדק להסתגל ל-CPAP
- ייעוץ לגבי אפשרויות טיפוליות נוספות (ניתוחי אא"ג, הפחתת משקל מבוקרת ועוד)
- ייעוץ להתאמה ולהחלפה של מסיכות ל-CPAP
- פריקת נתוני מכשירי CPAP, לצורך בדיקת התאמת הלחץ הטיפולי ובדיקת היענות לטיפול הממושך
- קישור לחברות ה-CPAP השונות לצורך טיפול ותיקון במכשירים
- מתן מידע שוטף לגבי אמצעים, מכשירים, מסיכות חדשות, ריענון המסכות ועוד
אם את/ה או ילדך סובל/ת מנחירות וישנוניות או קושי לתפקד ביום,
מוזמן/ת לפנות אלינו לייעוץ, אבחון, והתוויית טיפול
השירותים שלנו
מה חושבים עלינו?
לקוחות ממליצים
מידע מקצועי וטיפים
מאמרים אחרונים באתר
הפרעות שינה והתפקוד היומי בילדים
החשיבות הרבה שיש לאבחון וטיפול בהפרעות שינה בילדים היא על מנת למנוע פגיעה בתפקוד היומי [...]
פבר
הייגיינת שינה
קשה לכם להירדם בלילה? מתעוררים פעמים רבות במשך הלילה? ישנים מעט מידי? קמים עייפים ולא [...]
יונ